top of page

       MODELİMİZ NEDİR?

test.png

3

    Öğrencilerimizin eğitim yolculuğu boyunca her aşamada gelişimlerini destekleyen öğrenci dönüşüm programıdır. Dönüşüm Kolejleri’nde yaşama geçirilen eğitim modelimiz “3D Eğitim Modeli”dir. 3D Eğitim Modeli’nde öğrencilerimiz 3 evrede ele alınmaktadır. Değerlendirme, Düzenleme ve Değiştirme adı altında 3 evrede öğrencinin ihtiyaçlarına odaklanarak başarı garanti edilmektedir. 3D Eğitim Modeli ile her kademede başarı, uzman rehberlik servisi ve İngilizce konuşmada mükemmeliyet yakalanmaktadır.

Bugüne kadar onlarca öğrenciyi hayallerine ulaştıran Fizik Öğretmeni ve Eğitim Lideri Faruk Tatar’ın 25 yıllık mesleki birikiminin bir sonucu olan Eğitim Modelimiz Z Eğitim Grubundaki uzman araştırmacıların ellerinde bütünüyle günümüzün öğrenci ihtiyaçlarına göre şekillendirilmiştir. Sonuçlara odaklanan, bireysel ihtiyaçları temel alan ve başarı garantili bir sistem olan bu modelde velilerimizin ekonomik, pedagojik ve sosyolojik beklentileri karşılanmaktadır. Türkiye’nin en yaygın eğitim ağlarından birisi olan Dönüşüm Kolejleri’ndeki başarın anahtarı işte bu üç eğitimsel evredir.

  1. DEĞERLENDİRME

Dönüşüm Koleji’ne başlayan her öğrencinin ilk eğitimsel evresinin Akademik ve Pedagojik Değerlendirme’dir. Dönüşüm’de eğitimsel değerlendirme yıl boyunca ve her kademede yapılmaktadır. Uzman öğretmenlerimizin en son akademik ölçütlerle yaptığı değerlendirmeler ile öğrencilerinin durumu belirlenir ve ihtiyacına göre eğitim programı şekillendirilir. Dönüşüm’de eğitim esnektir ve değişen ihtiyaçlara göre şekillendirilmektedir. Fabrikasyon öğretime karşı çıkan eğitim sistemimiz Değerlendirme evresinde öğrencilerimizin ihtiyaçlarına göre şekillenir.

    2. DÜZENLEME

Dönüşüm’ün ikinci eğitimsel evresinde Öğrencinin eksikleri tamamlanır, kazanımları artırılır, akademik başarısı yükseltilir. Dönüşüm’deki düzenlemeler ile öğrenciler rakiplerinin önüne geçirilir. Müfredatındaki konuların ve kazanımların edinmesi sağlanır ve yarışa daha kesin bir donanım ile sokulurlar. Dönüşüm bireyleri haftalık, aylık ve dönemlik rutinlerle eksiklerini kontrol eder, Rutin kontrollerle akademik sağlığı her an takip edildiğinden eksik ve yanlış bilgileri kronikleşmeden bu eğitimsel evrede düzenlenir.

    3. DEĞİŞTİRME

Dönüşüm’ün üçüncü ve son evresinde akademik anlamda tüm konuların ve kazanımların tamamlanması sağlanır. Bu aşamada Dönüşüm bireylerinin temaya ait kazanımları tamamlanmadan yeni konuya geçmesine izin verilmez. Değiştirme evresinde öğrenci yanlış ve eksik bilgilerinin her birini doğrusu ile değiştirmiş olur. Dönüşümün üçüncü eğitimsel evresiyle başarı garanti altına alınır. Donanımlı, anlamlı ve süratli bir hazırlığın noktalanması sağlanır.

Dönüşüm kolejlerinde her öğrenci kendi gelişim döngüsüne uygun bir dönüşüm süreci yaşar. Bilgi çağının gereksinimlerine uygun bireyler yetiştirmeyi odağına almış olan Dönüşüm Kolejlerinde öğrencinin ihtiyacı olan her alanda eğitim alması sağlanır. Öğrencilerimizin başlangıç seviyeleri ne olursa olsun kendi gelişimine göre değerlendirilir. Öğrencilerimizin gelişim alanlarını 3 bölüme ayırıyoruz.

1. Her Kademede “Akademik Başarı”

2. Rehberlik ve Psikolojik Farkındalık

3. İngilizce Konuşmada Mükemmeliyet

Dönüşüm kolejlerinde uygulanan 3D Eğitim Modeli’nde bu üç bölümde uzmanlaşılmıştır. Öğrencilerimizin, velilerimizin ve öğretmenlerimizin tercihi olan üç evrede uzmanı olduğumuz üç alanda eğitim öğretim faaliyetlerimizi sürdürmekteyiz.  Haftalık, Aylık ve Dönemlik zaman aralıklarıyla öğrencilerimizi değerlendirmeye, eksikliklerini ve ihtiyaçlarını düzenlemeye ve son aşamada başarıya ulaştırmak için üstünlüklerini değiştirme çalıştığımız 3D Eğitim Modelini adı verdiğimiz eğitim öğretim sistemimiz Dönüşüm Kolejleri’nin temel felsefesini oluşturmaktadır.

DEĞERLENDİRME

Öğrencinin yeni temaya geçerken, konu ile ilgili bilgi düzeyinin ölçüldüğü, düzenleme ve değiştirme adımları için planlamaların yapıldığı Dönüşüm evresidir.

DÜZENLEME

Öğrencinin eksiklerinin tamamlandığı, müfredatındaki konuların ve kazanımların edindirildiği, eksik ve yanlış bilgilerin düzenlendiği Dönüşüm evresidir.

DEĞİŞTİRME

Konuların ve kazanımların tamamlandığı evredir. Öğrencinin temaya ait kazanımları tamamlanmadan yeni konuya geçilmez. Değiştirme evresinde öğrenci yanlış ve eksik bilgilerinin her birini doğrusu ile değiştirmiş olur.

Image by 🇸🇮 Janko Ferlič
DÖNÜŞÜME UĞRAYIN!
bottom of page